Razprodano

Nepozaben soul, funk in jazz večer!

Najbolj funky pozavnist vseh časov Fred Wesley je svojo kariero pričel pred nekaj več kot 60. leti kot pozavnist skupine Tine in Ike Turnerja, naslednje desetletje pa je preživel kot ena najslavnejših »stranskih« osebnosti v zgodovini glasbe, namreč kot aranžer in vodja zasedb Jamesa Browna ter avtor številnih njegovih uspešnic (Pass the peas, Say it loud, I'm black and I'm proud, Hot pants in še bi lahko naštevali). Kasneje je igral še v skupinah Parliament Funkadelic in z Bootsyjem Collinsom, pa vendar je Wesley veteran tudi v jazzovskih krogih (Count Basie Orchestra).

Skupina The New JB's je že dolga leta njegova stalnica, ki jo sestavljajo sami težkokategorniki funk glasbe in ki jamčijo nepozaben soul, funk in jazz večer na Lentu! Fred Wesley bo na Festivalu Lent nastopil le nekaj dni pred svojim 80. rojstnim dnem in to v še vedno vrhunski formi.

Pričakujemo lahko enega tistih koncertov, pri katerih je že v prvi minuti jasno, da je to »to« in da je z legendarnimi vzkliki: »Hit me, Fred!« lahko vsako naslednjo minuto izkušnja le še boljša!


Fred Wesley, vokal, pozavna
Gary Winters, trobenta
Jay Rodriguez, saksofon
Reggie Ward, el. kitara
Peter Madsen, klaviature
Dwayne Dolphin, bas
Bruce Cox, bobni

 


∗ JazzLent paket
Pri nakupu 3 ali več vstopnic za različne koncerte programskega sklopa JazzLent velja 20% popust na celotno vrednost nakupa.

*Prireditev bo izvedena v vsakem vremenu. Ker želimo vsem obiskovalcem omogočiti prijetno spremljanje dogodka in dobro vidljivost na oder, odpiranje dežnikov na prizorišču ni dovoljeno. Svetujemo vremenu primerno obutev in oblačila.

Vstopnica za prizorišče Minoriti – Oder Nove KBM vsak večer po končanem koncertu/predstavi velja tudi kot vstopnica za After na Minoritih.

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava