Priporočamo

Največje uspešnice legendarnih Queenov v izvedbi simfoničnega orkestra, big banda, zbora in solistov!

(Sedišča za koncert so razprodana, na voljo so samo še stojišča!)

Razkošno! Kot pritiče kraljici.

»No, zdaj pa pride operni del,« je dejal Freddy Mercury, dvignil pogled od klavirja in se samozavestno zazrl v osuple obraze svojih kolegov. Pisali so se prvi meseci leta 1975, The Queenso bili na poti k svojemu četrtemu albumu in legendarni pevec je bandu želel predstaviti svoje glasbene zamisli zanj. Drzne, nore zamisli. Bombastične zborovske pasaže, vratolomni kitarski solistični vložki, sakrastični recitativ in besedilo, ki v eni sapi združi morilca, Galilea, Figara, Belcebuba in Skaramuccio – lik zlobnega klovna iz Commedie del’arte. Resno? Resno. Še kako resno.

Po tednih vaj (bojda so vokalne pasaže vadili tudi deset ur dnevno) in treh tednih za tiste čase revolucionarnega snemanja (za nasnemavanjem so v skladbo zložili le malo manj kot 200 trackov) je bila Bohemian Rhapsody pod streho, šest minut in petinpetdeset sekund trajajoča skladba pa je kljub uporu založbe in radijskih urednikov, ki tako dolgega komada sprva niti slučajno niso želeli vrteti v svojih oddajah, med poslušalci povzročila pravi vihar in se zavihtela na prvo mesto prestižne britanske božične glasbene lestvice, kjer se je obdržala kar devet tednov. Vse ostalo je zgodovina. A Night at the Opera je postal najznamenitejši glasbeni album sedemdesetih in rojen je bil žanr, ki ga še danes najtesneje povezujemo prav s skupino Queen – art rock.

Doživeli ga bomo v najboljši možni različici. Največje uspešnice legendarne skupine bomo namreč slišali v izvedbi solistov, simfoničnega orkestra in zbora, torej natanko tako bombastično in razkošno, kot si jih je Freddy zamislil. Mi pa si ne moremo zamisliti lepšega poklona geniju, ki nam je podaril rock himne, kot so We are the Champions, We Will Rock You, Another One Bites the Dust ali Don’t Stop Me Now.

Pa vi? Bodite zraven. Naj vas nihče ne ustavi!


Zbor in orkester Opere Srbskega narodnega gledališča Novi Sad
Big band Novi sad
Fedor Vrtačnik, dirigent
Solisti: Mattia Zanata, Zoran Šandorov, Nikola Mijić in posebna gostja Bojana Stamenov

 

*Prireditev bo izvedena v vsakem vremenu. Ker želimo vsem obiskovalcem omogočiti prijetno spremljanje dogodka in dobro vidljivost na oder, odpiranje dežnikov na prizorišču ni dovoljeno. Svetujemo vremenu primerno obutev in oblačila.

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava